Motorkerékpárok ingyenes országos házhozszállítása!

Blog

Miért környezetkímélő az elektromos motorozás?

2023.11.10 12:55
Miért környezetkímélő az elektromos motorozás?

Ne mondj le a motorozás élményéről - Kíméld a környezetet elektromos verzióval!

Ha fontos számodra a környezetvédelem, de a motorozást sem hagynád a hátad mögött, akkor se aggódj! Szerencsére a motoripar fejlődik, számos zöld alternatívát és fenntartható technológiát kínál már a környezettudatos motorosok számára is. 

Szóval, ha Te is imádsz motorral vagy robogóval járkálni, akár hobbi szinten, akár a mindennapokban közlekednél vele - Most elhoztunk 6 indokot, hogy miért az elektromos verzió mellett tedd le a voksod. 

A motorozás vagy robogózás életérzése semmivel sem hasonlítható össze. Mondhatjuk azt is, hogy egy szenvedély, ami nem is csoda, hiszen ki ne szeretné azt a szabadságérzetet, amit az utak szelése által tapasztal! Azonban a tradicionális belső égésű motorok káros kibocsátása egyre több figyelmet kap a fenntartható jövő iránti igény miatt.

Környezetbarát

Ahogy már fentebb is utaltunk rá, ha a benzin- vagy a dízel motorkerékpárok helyett elektromos motorokat használsz, az nemcsak Neked éri meg hosszú távon, hanem bizony a környezetnek is jót teszel vele. Az e-robogók és e-motorok két fő jellemzője, hogy csökkentik a karbon lábnyomot, illetve a közúti forgalom okozta szén-dioxid kibocsátást is. A dinamikusan fejlődő gyártási folyamatoknak hála pedig még zöldebbé válhatnak kedvelt járműveid, például az utántölthető akkumulátoroknak köszönhetően.Csendes

Ugyan sokan szeretik hallgatni a járgány kipufogócsövének duruzsolását, azonban a legtöbben meglehetősen idegesítőnek vélik ezeket a zajokat. Ha az utóbbiak közé tartozol, akkor az elektromos változatokat Neked találták ki! Ezekkel a járművekkel ugyanis teljesen csöndesen közlekedhetsz. Ennek egyik nagy előnye, hogy csökkentik a zajszennyezést és a fülnek sincs szüksége extra védelemre. Sőt, a szomszédok is biztosan hálásak lesznek érte, hogy mikor reggel felpattansz a robogódra, nem kelted fel őket!Tökéletes a városi közlekedésre

A legtöbb közlekedési eszköz sajnos olyan, mintha nem is városi furikázásra lett volna kitalálva. Gondolj csak a böhöm nagy autókra, amik alig férnek el a belváros kis utcáin. De a normál méretű autókkal sem mindig sétagalopp egyik helyről a másikra eljutni, hiszen bármikor belefuthatsz egy dugóba. Robogók és motorok esetében azonban ezt teljesen kiküszöbölheted és könnyedén szelheted az utat a beállt autók között. Így bátran vághatsz neki az útnak, legyen az akár munkába menet, vagy egy gyors bevásárló körút.

 

És, hogy miért jobb az elektromos motor a városban? A városi dugónak köszönhető gyakori fékezés során az akkumulátor gyorsan visszatölt. Ez pedig jobban kedvez ennek a közlekedési formának, mint benzines társainak.Pénztárca kímélő

Egyik legnagyobb hátrányuknak a relatíve magas vételárat tartják, azonban az idő múlásával ez a befektetés jócskán megtérül. Ugyanis az üzemeltetése és karbantartása fényévekkel kevesebb kiadással jár. 

 

Vagyis alacsony fenntartási költségek jellemzik őket. De nézzük meg kicsit közelebbről, hogy miért: 

  • Kevesebb alkatrészre kell költeni a benzines és dízeles járművekkel szemben.
  • Nem rendelkezik olajjal, gyújtógyertyával és fogasszíjjal sem.
  • A szénkefe nélküli elektromotor meghibásodásának az esélye elég csekély.
  • Kevés alkatrészt kell gyakran ellenőrizni vagy cserélni.
  • Gyors a javítása és könnyű a karbantartása is.


 

Kiváló teljesítményű

Az e-motorkerékpárok fantasztikus teljesítményűek és gyorsak is. Olyan gyorsulást érhetsz el velük, amelyre az üzemanyaggal hajtott motorok nem képesek!Könnyen tölthetők

Az elektromos autókkal szemben az e-robogók szinte bárhol tölthetők, hiszen nincs szükség hozzá speciális töltőállomásra, elég csak egy fali konnektor.
Összefoglalva

A zöld motorozás tehát nem pusztán divat és múló hóbort, hanem egy felelős döntés a jövőnk szempontjából. Ugyan rengeteg előnye van az elektromos robogóknak és motoroknak, de talán, ami a legfontosabb: nem ártanak a bolygónak. Ez napjainkban pedig egy kardinális tényező. Az elektromos alternatívákkal tehát nem kell feladnod a motorok nyújtotta élményt, miközben a környezeteddel is törődsz! Használd ki ezt a fenntarthatóságot és élvezetet összehangoló megoldást!A legjobb elektromos motorokért és robogókért pedig válogass kedvedre kínálatunkból, ugyanis az ország legnagyobb választéka nálunk vár! 

 

Az összes e-márka minden típusa megtalálható és mindegyik raktáron is van, így nem kell hetekig tűkön ülnöd álmaid járművéért. Mindemellett teljes körű tájékoztatást adunk és személyre szóló tanácsadást is vállalunk, ha esetleg nem tudnál dönteni. Amint sikerült kiválasztanod a tökéletes társadat, mi ingyenesen kiszállítjuk Neked és be is üzemeljük hogy használatra készen álljon. Ráadásul a szervizelés miatt sem kell aggódnod, mert országosan garanciát biztosítunk rá!

 

Tegyél velünk a fenntartható jövőért és pattanj elektromosra!