Motorkerékpárok ingyenes országos házhozszállítása!

NIU

NIU, a világ piacvezető járműgyártója a prémium e-mobilitás kétkerekű szegmensében. Az osztrák KSR csoport tagja. A NIU okosrobogók 2017-es Magyarországi piacra lépése után szűk egy év alatt hazánkban is piacvezetővé vált a rendszámos, tisztán elektromosan tölthető robogók között.

Minden NIU okosrobogó GPS nyomkövetővel, és mozgásérzékelős, G-szenzoros riasztóval van felszerelve. A tempomat minden NIU modellben szériafelszereltség. A NIU rengeteg okos funkcióval rendelkezik, mint például a GPS alapján kanyarodás után automatikusan kikapcsoló irányjelzők, és az Energy Recovery System, ami a fékezéskor felszabaduló energiát elektromos árammá alakítja és visszatölti az akkumulátorba (akár 6%-ot is).

Minden NIU motorkerékpár SIM-kártyás előfizetéssel kerül átadásra. Az új NIU megvásárlásakor az internetes adatforgalom 3 évre rendezve van, utána a NIU tulajdonosnak van lehetősége eldönteni, hogy szeretné-e előfizetni az adatforgalmat a NIU robogó, és a mobilos applikáció között.

Az ingyenesen letölthető NIU Mobil Applikáció segítségével tudjuk tartani a kapcsolatot e-robogónkkal, és rengeteg hasznos, vagy érdekes információhoz juthatunk:

  • Telemetria adatok: 32 érzékelő, 134 telemetriai adat 200-szor percenként. Menetadatok, akkumulátor állapot, töltöttség, akkumulátor cellahőmérséklet
  • Diagnosztika: OTA (Over the Air) motor-diagnosztika, hibakód kiolvasás, firmware frissítés, software frissítés, hibakeresési funkciók
  • Statisztika: Napi, heti, havi statisztikák, és érdekes adatok, hatótáv az elmúlt 10 nap átlaga alapján öntanuló módon számítva, megtett útvonalak listája térképen kirajzolva, és statisztikái, (pl. CO kibocsátás megtakarítás egy benzineshez robogóhoz képest)
  • GPS: Térképen minden előző útvonal kirajzoltatható.
  • Biztonság: Időjárás előrejelzés GPS pozíció szerint.

1termék 11

ELŐRENDELHETŐ

A kalulált ár 370 ft/ euro árfolyamra érvényes 27% Áfát tartalmaz.

A NIU RQi 2022 második felétől lesz elérhető.

A NIU RQi széria a NIU család naked stílusú városi
okos elektromos motorkerékpárja. Három különböző
vezetési funkciókkal rendelkezik: Eco, Dynamic, Sport
melyek a segítségünkre vannak abban hogy mindig
beállíthassuk a számunkra legkedvezöbb
sebességet/hatótávot, legyen szó városi dugóról vagy
autópályáról. 130 km hatótávra képes. (45km/h sebesség
mellett ez már 200km-re növelhető). A megszokott
NIU okosalkalmazások mellett a NIU RQi már ABSsel,
nyomvonalvezetéssel, adaptív kanyarkövető fényszóróval,
5G kapcsolattal és guminyomás mérővel is rendelkezik.

Árazás alatt
Kefe nélküli középmotorja 30kW(40lóerő) teljesítménnyel
áll szolgálatunkra.

Motor teljesítmény:
5 000 W
Motor feszültség:
72 V
Akkumulátor kapacitás:
36 Ah
Rendelhető
1termék 11

A NIU-RÓL BŐVEBBEN

A NIU elektromos robók Európai Disztribútora az osztrák KSR Group, jelenleg 2 tisztán elektromos meghajtású motorkerékpár márkát forgalmaznak. Ez a két márka a sok országban piacvezető elektromos intelligens robogó, a NIU és a Motron.

A kínai székhelyű céget 2014-ben alapították, 2019-ben már a NASDAQ-on jegyezték. Ez jól szemlélteti a NIU előremutató töretlen sikerét. A városi közlekedést újragondolták és rájöttek, hogy elektromos meghajtású kétkerekű járművekben van a jövő. A NIU elektromos robogók a megbízhatóságot hűen tükrözik, sok városban már sharing rendszereket alakítottak ki kifejezetten NIU modellekkel. Ehhez egy NIU Fleet nevű támogatás is jár, amivel könnyedén megfigyelhetőek az elektromos robogó adatai, tartózkodása. Fenntartási költség a szervizzel együtt kevesebb, mint 1 ft/km.

A legfontosabb dolgok az E-mobilitás terén: az akkumulátor, a biztonság és hogy okos legyen.


Akkumulátor

A NIU két akkumulátor márkát használ: Panasonic és EVE. A legmodernebb Japán Panasonic 18650 lítium-ionos akkumulátortelep technológia kis cellákból áll, amelyek külön-külön is diagnosztizálhatóak és cserélhetőek. Az akkumulátor kivehető, kiszerelt állapotban is tölthető. Súlya 8-11 kg-ig terjed, így töltése akár otthonodban, irodádban, egyetemi előadás közben vagy a szabadban is lehetséges, ugyanakkor otthagyhatod a robogóban is, hogy kényelmesen feltöltődjön egy tetszőleges kültéri töltőállomáson. A gyártói adatok szerint 2000 teljes töltési ciklus után lesznek 70%-os kapacitásúak. Egy töltési ciklussal – típustól függően – 65-170 km-t tud megtenni. 0,9 Ft/km körüli üzemeltetési költség. NIU-BOSCH fejlesztésű agymotorja szénkefementes, vagyis nincs benne kopó súrlódó alkatrész.


Az Energy Recovery System-nek (EBS) köszönhetően a fékezéskor felszabaduló energiát elektromos árammá alakítja és visszatölti az akkumulátorba (akár 6-10%-ot is). A Battery Management System (BMS) nem engedi, hogy az akkumulátor túlmelegedjen, véd a túltöltöttségtől, illetve mindig pontos információt ad az állapotáról. Az akkumulátorok fejlesztése során létrehoztak egy "páncélt" az egyes cellák körül, hogy megvédjék az akkumulátort a külső és belső negatív hatásoktól. Ezzel már rá is tértünk a NIU biztonsági rendszerére.


Biztonság

A NIU biztonsági rendszere csúcsminőségű. A saját fejlesztésű NIU applikáció segítségével folyton szemmel tarthatjuk motorunk. A beépített GPS-nyomkövető a robogóról jelzést küld a szervernek, ha azonosítatlan mozgást érzékel (hála a G-szenzornak). Így a tulajdonos azonnal értesül a lopásról és a robogó folyamatos helyzetéről (érzékeli, ha valaki hozzáér, tologatás esetén ellenáll, illetve bekapcsol a riasztó). Az applikációban mindent megtudhatunk a motorról: akkumulátor állapota, motorozási szokások, meghibásodás… A gyártó hozzáadott egy új réteg védelmet, a Niu Motor Lock-ot, vagyis a motorzárt. Az applikáció segítségével bárhonnan aktiválható. A biztonsági rendszer is okos, de ebben még nem merül ki a NIU tudása!


Okos

A NIU „okosságát” mutatja a tempomat, statisztika, okos kulcs… Nézzük is sorba, miket tud:

Nem csupán tempomattal van felszerelve a NIU (így biztosítva a kényelmesebb vezetést)! Az index egy bizonyos bezárt szög után automatikusan kikapcsol.

Telemetria: 32 érzékelő, 134 telemetriai adat 200-szor percenként. Menetadatok, akkumulátor állapot, töltöttség, akkumulátor cellahőmérséklet… Over the Air (OTA) motor-diagnosztika, hibakód kiolvasás, firmware frissítés, software frissítés, hibakeresési funkciók…

Statisztika: Napi, heti, havi statisztikák, és érdekes adatok, hatótáv az elmúlt 10 nap átlaga alapján öntanuló módon számítva, megtett útvonalak listája térképen kirajzolva, és statisztikái, (pl. CO kibocsátás megtakarítás egy benzineshez robogóhoz képest).

GPS: Térképen minden előző útvonal kirajzoltatható. GPS + GLONASS + BEIDOU Three-mode positioning system. Időjárás előrejelzés GPS pozíció szerint.

Biztonság: Távirányítós riasztó mozgásérzékelővel, 3 tengelyű G-sensor, és rezgés érzékelő. GPS nyomkövetés, térképen aktuális pozíció, sebesség, irány. Riasztásokról „Pop-Up” felugró ablakos figyelmeztetést küld a telefonodra, és egy rövid leírást a kiváltó okokról. A beépített harmadik akkumulátornak köszönhetően, ha mindkét akkumulátort kiveszik, akkor is megmarad a kommunikáció még 3-4 hétig. A távoli letiltsi lehetőség abban segít, hogy ha illetéktelen próbálja eltolni a robogót, akkor a villanymotor ellenkező irányban kezd el hajtani, megakadályozva ezzel a tologatást, és azonnal értesítést küld a telefonodra.

Saját NIU fiók: Egy fiókregisztrációval több motort is tudsz kezelni, és egy NIU motor további négy felhasználóhoz kapcsolható (pl.: férj, feleség, gyerekek, kollégák, stb...). Jogosultsági szint kiosztási lehetőség.

Okos motor lévén okos kulccsal is rendelkezik. LED világítással ellátott kulcslyukát a sötétben könnyedén megtalálhatjuk. Sötétben a távirányítóval felkapcsolhatjuk a motor fényeit, pittyegő hangja alapján pedig akár egy zsúfolt parkolóban is felismerhető. Világítása 360 fokos, így sokkal biztonságosabbá válik a vezetés.
A NIU Field Oriented Control (FOC) rendszert a BOSCH-sal közösen építette, hogy egy korszerű erőátvitelt hozzanak létre. A teljesítmény és az energiafogyasztás közötti finom egyensúly megteremtése érdekében a FOC kulcsfontosságú. A kiegyensúlyozó tartományban és a sebességben a FOC az agy, amely a motort valós időben szabályozza.

A NIUnak eddig három szériája jelent meg, az NQi, az MQi és az UQi. Hamarosan érkezik az RQi és a TQi.

Szűrés
Termék státusza
Akkumulátor típus
Kivehető akkumulátor